Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Coco kiehuu!

16.10.2009

Coco kiehuu!

Outdoor lighting
(kuva Living Etc)


Jumankauta juu nääs päivää!
Miten kauan teillä muilla bloggaajilla menee juttujen tekemiseen aikaa?

Mulla saattaa vierähtää 1-2 tuntia, kun haluan mm. ulkoasun onnistuvan.
Mutta nyt olen harmikseni huomannut kuvien ja juttujeni kopioituvan tänne blogiin,
joka ei ole omani! Olisi edes hyvä, että kertoisi kenen blogeista jutut repii ja kuvat
kopioi. Myös kuvalähde olisi mainittava! Tietysti on hyvä muistaa, että kuvia kun
nettiin lataa, ne sinne myös jää. Sieltä löytyy myös teidän muiden bloggaajien juttuja ja
OMIA kuvianne!
Coco on loukkaantunut!

Kaikesta huolimatta ihanaa viikonloppua!

10 kommenttia:

Blogger Nuheila kirjoitti...

Ohhoh!!!Kävin tsekkaamassa linkittämäsi blogin ja paljon löytyi tuttuja juttuja ja kuvia muiden blogeista-ei kuitenkaan omastani,en kyllä kokonaan käynyt läpi.Olen oikeasti todella hämmästynyt?!
Miksi pitää blogia jos omat ideat eivät riitä!!!
Rakastan valokuvia ja suhtaudun niihin intohimoisesti-sen takia harvoin käytän muiden ottamia kuvia-edes netistä.Muiden kuin omien kuvien lähde pitää aina mainita ja jos ovat toisen blogista olisi myös kohteliasta linkittää kyseiseen blogiin!
Blogin pitäminen on aika työlästä-varsinkin jos käyttää omia kuvia-kuvaus,muokkaaminen ja kuvien lataaminen jonkun kuvapalvelimen kautta vie aikaa!Itselläni menee usein 1-2 tuntia yhden postauksen tekoon.Muutama päivä sitten ulkomaisissa blogeissa tapahtunutta:katumuotikuvia sisältävä blogi tekee postauksen-siitä reilun tunnin kuluttua tunnettu muotibloggari julkaisee saman kuvan,kommentit kuvan ihanuudesta menevät muotibloggarille eivät kuvaajalle!
Kuvaajan blogi kyllä mainitaa kuvalähteenä muttei ole linkkiä!!!

Nuheila

16. lokakuuta 2009 klo 15.05  
Blogger E kirjoitti...

No huhh!!! Onpa jollain otsaa!! Ainakin Bellagion blogista oli leivontapostauksia ja Charin blogista näytti myös koipoineen juttuja!!
Miten bongasit ton?

16. lokakuuta 2009 klo 15.10  
Anonymous Hoppa kirjoitti...

Siis mihin sun juttuja on kopioitu? :o

16. lokakuuta 2009 klo 15.26  
Blogger COCO kirjoitti...

Mä meinasin jo poistaa tämän koko postauksen, koska en tunne kyseisen blogin pitäjää ja hänen taustojaan. Hän nyt kuitenkin poisti tai joku poisti bloginsa, niin homma kuitattu.

16. lokakuuta 2009 klo 17.47  
Blogger COCO kirjoitti...

nuheila, olet niin oikeassa! :)

16. lokakuuta 2009 klo 17.48  
Blogger Miss M kirjoitti...

Siis mitä ihmettä?! Joku on kopionut sinun kirjoituksia omikseen? En ihmettele jos kiehuttaa! Mullakin vierähtää helposti pari tuntia yhteen postaukseen. Käytän paljon netistä löytämiäni kuvia just esim sisustuslehtien arkistoista, mutta en kenenkään blogista ota hänen omia kuviaan enkä tekstejään. En ymmärrä kuka kehtaa niin tehdä.

16. lokakuuta 2009 klo 21.50  
Blogger Linnea kirjoitti...

Hellouw!
Kommentoinkin asiaa jo tonne Charin boxiin, mutta ajattelin vielä sullekin kirjoitella. Mä olen itse samanlainen bloggaaja kun ihana Maria tuossa yllä =) Eli omia kuvia ei paljon heru, vaan pyöritän blgiani yleisten netistä löytyvien kuvien kera.

Mut tää et lähetään pölliin jonkun omia kuvia ja siihen päälle kaikessa härskiydessään vielä tekstejäkin, niin hello, anybody home? Toi on vaan tosi törkeetä! En ehtinyt kyseistä blogia nähdä, mutta mulla tuli näistä kommenteista jotenkin sellainen fiilis, että oiskohan se ollut jostain syystä ihan kettuilua vaan koko kopiointi jos siinä oli vaan tiettyjä blogeja kopioitu? Jos tarkoitus olikin nimenomaan ärsyttää, eikä edes tavallaan yrittää esittää asioita ominaan? No, en tiedä, mutta pääasia, että se on nyt poistettu.

Kyllä siihen postin kasaamiseen hurahtaa kepeesti se parisen tuntia, saati sit kun lähtee itse jotain varta vasten kuvaamaan, joten ottaahan se ihan sairaasti päähän jos joku käy napsiin omiin nimiin jutut kuvineen. Itse kokenut joskus vuosia sitten saman. Ärsyttävä juttu! Tsemppiä jatkoon!

17. lokakuuta 2009 klo 22.11  
Blogger COCO kirjoitti...

Maria ja Linnea +muut. Juttu selvisi ja tämä naturalborn välitti Charin blogin kautta anteeksipyynnön. Kuulema blogi oli hänelle itselleen, oli kerännyt erilaisia itseään kiinnostavia juttuja/kuvia vain omaksi iloksi. Blogin ei pitäny olla julkinen, mutta olikin.

Hyvä että juttu selvisi, tuntui niin oudolta koko hässäkkä! :)

Samalla myös totesin, että pysyn edelleenkin suhteellisen anonyyminä blogini kanssa.

19. lokakuuta 2009 klo 10.04  
Blogger Heidi kirjoitti...

yhdyn edelisiin kommentteihin näin jälkijunassa. Juuri löysin blogisi ja lueskelin siis vähän kauemmaksi historiaan :)

Blogin kirjoittaminen/kuvien muokkailu vie kyllä aikaa juuri lasten päiväunien ajan. Joten arvokkaasta ajasta on kysymys!
Osaatko kommentoida kauan askarruttaneeseen aiheeseen: Missä menee kopio-oikeuksien raja. Siis maalaisjärki sanoo, ettei blogeissa olevia/yksityisten ihmisten aikaansaannoksia kopioida ilman lupaa kuten juttua yllä on. Mutta Topshop, H&M, Armaniyms..? miten näiden kanssa. Koulun penkistä on vierähtänyt tovi ja minulla ei ole oikeaa väylää kysyä tätä, onko sinulla tietoa?

Kiitos jo etukäteen!

Heidi

25. lokakuuta 2009 klo 12.56  
Blogger Heidi kirjoitti...

Huippua, jos jaksat nähdä vaivaa :)
Älä ota mitään stressiä aiheesta!
Olisi vain mukavaa tietää todellakin millainen oikea käytäntö on.
Olen itse myös kysellyt kuvien omistajilta lupaa julkaisuun, mutta jos asiaan on helpompi tie niin hurraa. Tässä edellisessäkin lauseessa on huom rivien välissä toisten työn kunnioitus. Lähinnä tarkoitan lehtien+ yritysten omistamia kuvia..
Pakkaamme juuri viimeisiä kamoja lomalle, joten jos täällä suunnassa tulee mediahiljaisuus johtuu auringosta ;)

Heidi

26. lokakuuta 2009 klo 21.21  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu