Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Aamu

24.3.2010

Aamu


Millainen on sinun arkiaamusi?
Aikainen herätys. Aamulenkki. Kuppi kahvia aamuradion soidessa. Puuroa. Virkistävä suihku. Meikkaus.
Hiukset. Lauleskellen töihin. Eller hur?

Minun on kaikkea muuta kuin rauhallinen ja seesteinen. Olen mahdoton aamutorkku ja kännykän torkkua
tulee painettua joskus niin kauan että kännykkä sanoo,että torkkua ei voi enää painaa vaan nyt ylös.
Homma menee aina kiireeksi ja tulee paniikki. Ruisleipää ja joku mandariini kassiin, meikit, hampaiden
pesu, hiukset ponnarille ja juosten autoon. Ainiin ja ennen sitä tietty pojan herätys, pukeminen, hiusten
harjaus, hampaiden pesu. Tähän aamurutiiniin pitäisi tulla muutos!


Hyvinä aikoina aamuni alkoi juuri juoksulenkillä, raikkaalla suihkulla ja aamupalalla. Kiireettömyydellä.
Miten sinä aloitat arkiaamusi? Olisi mielenkiintoista tietää! :)

24 kommenttia:

Blogger Bisquits kirjoitti...

Kuulostaa NIIN tutulta, minunkin aamuni ovat tuollaisia (miinus lapsen herätys). En tajua, kuinka jotkut ehtivät lenkkeilemään tai kihartamaan hiuksia aamuisin!

24. maaliskuuta 2010 klo 14.49  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

mulla soi kello 06.12. nousen yleensä 06.30 mennessä. hampaiden ja kasvojen pesu. keitän itselleni teeveden ja miehelleni kahvin. juon 2 kuppia vahvaa teetä ja laitan itseni valmiiksi. mies tekee sillä aikaa minulle eväät (pari ruisleipää) ja lukee netistä aamun uutiset (lue: urheilu-uutiset).
töihin lähtö klo 07.00-07.15. yleensä käyn arkiaamuina jumpassa 07.30 alkaen. mikäli en mene jumppaan, menen ajoissa töihin.

(tänään vein roskat ja hain pyykit kuivaushuoneesta ennen lähtöä)

mutta mulla ei ole lapsia.

24. maaliskuuta 2010 klo 14.50  
Blogger COCO kirjoitti...

Bisquits :) Mä mietin aamulla sängyssä vaan kaikkea missä voisin säästää aikaa, et sais nukkua ees 5minuuttia enemmän. :) hih! Voisin sanoa et olen aamutorkku ja iltatorkku!

Anonyymi, kuulostaa ihanalta! Erityisesti kun miehesi tekee sinulle eväät!! Vähän siistii! Olet muutenkin kovin tehokas aamutuimaan! :) Jee!

24. maaliskuuta 2010 klo 15.02  
Blogger Neiti M kirjoitti...

Kuulostaa niin multa! Paitsi, että mulla torkku menee yli niin, että lopettaa itse jo soimisen ja herättämisen. :)

24. maaliskuuta 2010 klo 15.05  
Blogger Maria kirjoitti...

06.30 ylös, suihkuun, rasvaa sinne tänne (jos jaksaa, must ainakin kasvoihin ;)
Meikkaus
Hiusten kuivaus, suoristus
07.00 2 ja 4 v lapset ylös, aamupesut, lasten ohjelmat päälle
Lasten vaatteiden laitto (tää olis fiksua tehdä jo illalla valmiiksi)
Oma pukeminen
Lasten pukeminen
07.30 lapset autoon ja menoks kohti päiväkotia
08.00 työpaikalla

Näin se yleensä menee :) Tietty mieskin auttaa joskus noissa aamupuuhissa ja useimmiten syön töissä vasta aamiaisen...

24. maaliskuuta 2010 klo 15.15  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hmm..Herään siinä 8.00-10.30 lapsen ääneen: "Äiti, hellää!":)
Otan lapsen kainaloon vielä hetkeksi, noustaan ylös vaipan vaihtoon, laitan kahvin tippumaan, syödään aamupalaa, avaan koneen ja tarkastan lenmppari blogit kahvikupin ääressä...hmmm...
Aika kiireettömiä aamuja sanoisin.:)
Ei 8.00-16.00 töitä, vain pakolliset kotihommat.
Vaikka aina ei näistäkään aamuista osaa/ymmärrä nauttia.

24. maaliskuuta 2010 klo 15.17  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Herään useimmiten siihen, kun pikku-ukko raaputtaa kasvojani oravankynsillään ja hymyilee aurinkoisesti noin klo7.
Sillon yritän availla silmiä, joihin piilarit on mukavasti jämähtäny eli silmät on kuivemmat ku kuivat. Hymyilen ukkelille takasin ja juttelen vähäsen ja nukahdan takasin ja herään taas ku pikku-ukko raaputtelee kasvoja ja vähän kitisee. Näin voi jatkua tunnin. Sitte vääntäydyn väkisin ylös, laitan illalla ladatun kahvinkeittimen päälle ja istutan pikkumiehen syöttötuoliin tai päästän lattialle mönkimään, että pääsen ite vessaan ja hampaiden pesulle ja laittamaan itelle aamupalaa. Sitte me yhessä äpöstetään ja mikäli talon isäntä ei oo heränny viel ja lähteny ni herätellään sit sitä kuhan ollaan ite syöty ja muuta. Sitte vien koiran pissalle ja saatan laittaa pyykkiä pyörimään ja poikasen aamu-unille. Ja sitte annan koiralle ruuan ja käytän sen isommilla tarpeilla.. ja sillätavallajoo.

-Justus

24. maaliskuuta 2010 klo 16.04  
Blogger Kata kirjoitti...

Aamut on ihan parhaita! Meen yleensä töihin vasta iltapäivällä ja opinnot on siinä vaiheessa, että luentoja ei juurikaan ole (vain kirjatenttejä), joten aamut otan rauhassa. Teen aamupalan rauhassa ja sitä syödessä luen sanomalehteä. Aamuisin en kiirehdi enkä stressaa. Aamut on mun omaa aikaa. :) Nautin nyt täysillä, koska tällaset aamut on varmaan jossain vaiheessa mahdottomia.

24. maaliskuuta 2010 klo 16.10  
Blogger Kata kirjoitti...

Aamut on ihan parhaita! Meen yleensä töihin vasta iltapäivällä ja opinnot on siinä vaiheessa, että luentoja ei juurikaan ole (vain kirjatenttejä), joten aamut otan rauhassa. Teen aamupalan rauhassa ja sitä syödessä luen sanomalehteä. Aamuisin en kiirehdi enkä stressaa. Aamut on mun omaa aikaa. :) Nautin nyt täysillä, koska tällaset aamut on varmaan jossain vaiheessa mahdottomia.

24. maaliskuuta 2010 klo 16.10  
Blogger Ann.K kirjoitti...

Yleensä herään 05.45, puen ja poljen pyörällä salille (jos ei ole kiire mihinkään, niin salin korvaan lenkillä) ja suunnilleen seitsemältä käyn suihkussa ja meikkaan. Samalla syön pari ruisleipää ja hedelmän, jotka laitoin jo illalla valmiiksi. Sitten pyöräilen opiskelemaan kahdeksaksi. Keskiviikkoisin ja perjantaisin aamuina nautin aamupalan kahviossa, kun se on jo auki. Jotenkin nautin aikaisista aamuista ja jokseenkin tiukasta rytmistä!

24. maaliskuuta 2010 klo 16.25  
Blogger Char and the city - Divaaniblogit kirjoitti...

Kraah, arkiaamuisin 05.10 herätys, pikainen muro-aamupala samalla selaillen sähköpostiani ja sitten juosten töihin 06 maissa :( Tosin välillä laiskottelen ja nukun 07 asti :D ja meen vasta 08 maissa töihin..

24. maaliskuuta 2010 klo 18.37  
Anonymous sini kirjoitti...

Mistä nuo mukit on? :)

24. maaliskuuta 2010 klo 19.00  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Heraan 7.15 ja heratan lapset.
Lapsille aamupalaa poytaan ja lounaan tekoon. Kolmelle teen "packed lunch" kouluun. Sen jalkeen hoputan lapset pukemaan ja 8.10 keltainen koulubussi hakee lapset kouluun.

Sen jalkeen itse syon aamiaisen ja surffaan netissa. Reippaalla tuulella ollessani lahden aamupalan jalkeen lenkille, mutta jos laiskottaa palaa lakanoiden valiin hyva kirja kainalossa.

Nautin kiireettomista aamuista ja nyt USAn tyokomennuksen vuoksi minulla on mahdollisuus niihin. Kesalla paluu Suomeen ja tyoelamaan, se mullistaa ihanat aamuni. Mutta nyt NAUTIN!

24. maaliskuuta 2010 klo 19.10  
Blogger suvi m / Valkoinen Harmaja kirjoitti...

Kiireisiä ovat minunkin aamut. Herään n. 6.45 (elleivät lapset ole herättäneet jo ennen sitä). Nousen sängystä muutamaa minuuttia vaille 7. Aamupesu, meikkaus, aamupala (yleensä muroja tai jugurttia), teen eväät, laitan hiukset ja sitten pitääkin jo lähteä. Mies hoitaa lapset kuntoon ja vie ne hoitoon, koska hän menee aina yhdeksäksi töihin.

Vapaa-päivinä aamut ovatkin sitten ihan erilaisia. Silloin teen yleensä puuroa ja juon aamukahvin rauhassa. Arkisin juon aamukahvin vasta töissä.

24. maaliskuuta 2010 klo 19.14  
Blogger Alma kirjoitti...

Mä herään yleensä 06.15, meikkaus, hammaspesu, tukanlaitto. Sit herättään poikaystävää ja aamupalan laittoon. Syödään aamupala aina yhdessä. Aamupalan aikana luetaan lehteä ja sit ehdin yleensä vielä kurkkaamaan blogit pikaan läpi. Poikaystävä jää siivoamaan keittiötä ja mä hilpasen töihin. Hyvinkin toimiva aamu. Aikaa ei mene ylettömästi, mutta silti on useimmiten rauhallinen fiilis. Näin ei tosin ole silloin, knu torkutan 20min.:)

24. maaliskuuta 2010 klo 19.41  
Blogger Nanna kirjoitti...

Työaamuina kello herättää 04.10 ja siinä vaiheessa on kyllä niin jäässä, etten pysty tekemään muuta kuin pukemaan. :D onneksi on kouluaamut, jolloin saa nukkua vähintään seitsemään. :)

24. maaliskuuta 2010 klo 20.22  
Blogger Elisabeth kirjoitti...

Mä tykkään rauhallisista aamuista. Lähes koskaan en käytä torkkua, ja silloinkin kun käytän, torkutan max. 10 minuuttia. Tykkään, että aamulla on aikaa rauhassa käydä suihkussa, meikata ja laittaa hiukset, pukea ja syödä aamiainen.

Viikonloppuisin nautin äärettömästi kiireettömästä aamusta aamukahvin ja hesarin kanssa. Rakkautta.

24. maaliskuuta 2010 klo 21.16  
Blogger Stellar kirjoitti...

Mulla on yli tunnin työmatka, eli jos haluan olla töissä kahdeksalta, niin herään 04:45, käytän koiria ulkona, käyn suihkussa, juon teetä ja luen verkkouutiset, syön, meikkaan ja puen, ja 6:30 auto starttaa pihasta :)

24. maaliskuuta 2010 klo 21.51  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Reissaan jonkun verran työn takia ja niinä aamuina herään 4.35 ja käyn vessassa, pesen kasvot ja hampaat, puen päälleni ja lähden. Jos taas menen työpaikalleni, herään 5.10, käyn vessassa, pesen kasvot ja hampaat, puen päälleni ja lähden 5.33 bussilla töihin.

Harmittaa, kun aamut ovat tuollaisia, mutta yhtään aikaisemmin en halua herätä, vaikka sitten saisin lukea rauhassa lehden ja syödä aamupalan. Onneksi viikonloppuaamut ovat rauhallisia ja silloin voin nauttia lehdestä ja aamupalasta pitkän kaavan mukaan.

Anu

25. maaliskuuta 2010 klo 7.47  
Blogger COCO kirjoitti...

sini, espresso kupit ovat Asa:n. Stockalta muistaakseni.

25. maaliskuuta 2010 klo 8.35  
Blogger COCO kirjoitti...

Vau, miten paljon vastauksia! Todella mielenkiintoista lukea, ihan eläydyin! :) Niin paljon erilaisia aamuja teillä. On äiti USA:ssa, opiskelijoita, työssäkäyviä, lasten kanssa kotona jne. :) Eletään hetkessä!

25. maaliskuuta 2010 klo 8.48  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

olen ollut ihan mahdottoman huono aamuihminen. vielä puol vuotta sitten raahauduin väkisin puolen tunnin torkkuilun jälkeen ylös, laitoin itseni kuntoon ja sit lapset hereille.kiireellä hoitoon ja töihin. olin tosi kärttyinen ja hermostunut, kaikki kärsi seurassani aamuisin.
nyt olen kotiäitinä ja aamulla heräilen ilman kelloa puol seitsemän aikaan, ilman stressiä. aamupalaa valmistelen ja herättelen rauhassa lapsia.on kaikilla mukavampaa.-niina-

25. maaliskuuta 2010 klo 10.22  
Blogger Camilla kirjoitti...

Herätys soi 3 kertaa, jotta ensimmäisten jälkeen tiedän saavani nukkua vielä hetken. ;) Kovin hölmöä, mutta toimii.
Tämän jälkeen pikainen aamupesu, meikkaus ja bussiin.
Olen juuri muuttanut, joten luulen ensi viikosta lähtien aamun alkavan 5-6 välillä, ilman torkkuja, pikainen meikkaus ja bussimatkalla töihin pienet unet tai aamupala. =)

26. maaliskuuta 2010 klo 16.57  
Blogger Anni Taimisto kirjoitti...

Oi, että pidän tästä sinun blogista, tulee hyvä mieli <3

Minulle parasta aamulla on viipyä hetki pidempään sängyssä ja loikoilla puhtaissa valkoisissa lakanoissa. Ja hyvän hetken jälkeen kupponen hyvää kaffea kauniista valkoisesta kupista. Jogurtin seuraksi täydelliseen aamuun kuuluu Rude healthin organic mysliä, mielettömän hyvää ja pakkauskin on mielyttävä silmälle. So simple.

Ihastuttavia aamuja !!

27. maaliskuuta 2010 klo 22.24  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu