blueberries
Arkisin syön mahdollisimman terveellisesti. Yksinkertaisesti minulle ei sovi rasvaiset ruoat, tulee
kauhea olo. Yritän syödä mahdollisimman "puhdasta" ruokaa. Sushia, salaattia, keittoja ja perus
kotiruokaa. Esimerkiksi sianlihasta minä en vain tykkää. Välillä kyllä sorrun valmisruokiin kiireen
keskellä, VIA merkkiset niistä ovat parhaita.
Kuitenkin, naisena olen perso makealle. Nyt ovat mustikat parhaimmillaan ja iso sato. Äitinen toi
meille pari litraa mustikoita. Tässä teille vähän terveellisempi jälkiruoka herkku. Jos tykkää tosi
tosi makeasta, niin tämä ei ehkä ole sinua varten.
Mustikka kaurapaistos
4 dl Kaura&Ruishiutaleita mustikoita/tms marjoja 3½dl maitoa 1rklsokeria ½tlsuolaa
1tlvaniljasokeria
Levitä voidellun uunivuoan pohjalle puolet kaurahiutaleista. Seuraavaksi kerrokseksi tulee maun
mukaan mustikoita/marjoja/hedelmäpalasia/marmeladia. Levitä päällimmäiseksi loput kaurahiutaleet.
Sekoita maidon joukkoon sokeri, suola ja vaniljasokeri. Kaada seos vuokaan kaurahiutaleiden päälle.
Paista jälkiruokaa 180-200-asteen lämmössä, kunnes paistos on pinnaltaan kauniin ruskea. Tarjoa
hiukan jäähtyneenä vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai jäätelön kanssa.
Herkkuja terkkuja kotoota. Mä täällä hengailen korvatulehduspojan kanssa. Kohta käydään
pikaisesti ulkona katsomassa aurinkoa ja lintuja. Ja mulla töissä työt kasaantuu! :( Huomenna illalla
onneksi duuniporukan kanssa "lomaltapaluuilta" <-- kaikkee sitä keksitään! Viiniä, elävää musiikkia
ja ruokaa...!
Pojat saa olla kotona.
3 kommenttia:
Oi NAM! Kuule just viikonloppuna leivoin mustikka-mansikkapiirakkaa, ja tänään sitä olen tarjoilemassa, pakko varastaa sun idea noista cotail-laseista, mmmm! :) ja testaan NIIN sun reseptiä seuraavaksi. Olen ihan mustikkafani, ja syön niitä usein maidon tai jugurtin tai murojen kanssa aamuisin, tai iltapalaksi, tai jälkkäriksi :D
mustikat on parhaita! Toi mun resepti on tollanen arkiherkkuresepti. Vähän ehkä puuromaista, mut just jäden tai vaniljakastikkeen kanssa, hyvää!
Oi, namin näköistä ja kauniisti aseteltu :) Mustikoita ja muita marjoja on tullut kerättyä tänä kesänä peräti kaksi pakastinta täyteen. Talvella niitä on sitten ihana syödä jäisinä kuuman aamupuuron kanssa, leipoa piirakoihin tai syödä jogurtin tai jäätelön kanssa. Erittäin monikäyttöisiä, herkullisia ja terveellisiä nuo marja!
Lähetä kommentti
Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]
<< Etusivu