Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Cleaning lady

20.1.2010

Cleaning lady



Meneekö vähän ristiin jos sanon "So fresh so clean"postauksen jälkeen että haaveilen siivoojasta?
Vaikka siivous ja järkkäily on kivaa, terapeuttista ja todellista kuntoilua on minulla arkisin liian vähän aikaa
toteuttaa siivouhommia itse. Ärsytys on kamala erityisesti työviikon jälkeen, jos koko koti on jäänyt
koko viikon jäljiltä kaaokseen. Lisäksi olen allerginen pölylle, joten juuri lattian ja pölyjen pyyhkiminen
olisi suotavaa almost päivittäin. Cleaning lady voisi käydä kuitenkin kerran viikossa.

Minulla on nykyään monta rautaa tulessa ja haalin kaikenlaisia projekteja itselleni, joten siivoukseen
kuluttamani ajan haluaisin käyttää paremmin, vaikka ihan vain itseeni harrastuksiin ja poikani+mieheni
kanssa oleiluun. Siivouspalveluistahan saa kotitalousvähennyksen.

Siivoojan palkkaaminen kotiin jakaa varmasti mielipiteitä. Olenko laiska? Haluaisinkin kuulla
mielipiteitä ja erityisesti kokemuksia ulkopuolisista siivoojista? Kenellä käy?

(kuvat Lexington)

17 kommenttia:

Blogger Tuatara kirjoitti...

Meillä kävi ennen, mutta totesin että ei siitä ollut sanottavaa hyötyä kun siivosin itse ennen siivoojan tuloa päällimmäiset, joten samantien teen sitten koko siivouksen itse. Lattiasta pölyjen pyyhkimiseen voisi miettiä sellaista robotti-imuria. Toki nihkeäpyyhintä olisi paras, mutta automaattimopista en ole kuullut. Vinkatkaa jos löytyy, hankin heti.

20. tammikuuta 2010 klo 15.05  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

hih meillä just siivoojat. Käyvät kerran viikossa 2 x 1 1/2 t, tänään vielä lattioitten vahaus lisäksi. Teen n. 50 t työviikkoa enkä halua lauantaisin siivota. Vähän hassua odotella kun muut tekevät työt mutta koirien takia eivät voi yksinkään täällä olla. Kämppä pysyy tasaisen siistinä vaikkeikaan huippusiistinä.

T. Merycole

20. tammikuuta 2010 klo 15.34  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Meillä käy...ja nyt vuoden jälkeen voin sanoa että ihanaa!

Itse olin koko juttua kovasti vastaan ensin,etenkään kun kahdenhengen taloudessa meillä ei ole edes neliöitä kovinkaan paljon. Ajattelin, että se on rahan hukkaa, meillä ei ole lapsia tms "syytä" ulkopuoliselle siivoojalle. Mutta mies oli sitä mieltä, että olisi kiva, että kotona olisi kunnolla siistiä koko ajan. itse kun jaksettiin justjajust imuroida.
Ja totta se on, on kiva kun joku tasasin väliajoin pyyhkii pölyt muualtakin kuin pöydiltä...on jotenkin perussiistimpää koko ajan. Sitten 3kk välein maksamme yhdestä lisätunnista, jotta ehtii ottaa vieläkin tarkemmin. Normisti käy joka toinen viikko.
Mies tekee hullun paljon duunia, joten omien sanojensa mukaan haluaa tehdä vapaalla jotain muuta kuin mopata:D Hän myös maksaa lystin, tosin kotitalousvähennyksen jälkeen se ei ole kallista...ja nyt kun ei enää ole siivousriitoja niin sekin on yks arvo sinänsä;)

Mutta toisaalta, miksi koko siivoojaa pitäisi niin selitellä. Me ei käydä kauneushoidoissa, eikä juurikaan ulkona syömässä, ehkä tää on sitten se meidän luksus;)

KKK

20. tammikuuta 2010 klo 15.34  
Blogger Kaitaliina kirjoitti...

Aion ehdottomasti palkata siivojan joskus tulevaisuudessa..

Mielestäni siis siivojan palkkaaminen on loistava idea. Siivojan käynti vaikka kerran viikossa maksaa saman verran kuin taksimatka Helsingissä. Ja vaikka itse usein järkkääkin tavaroita enne nsiivojan tuloa, niin sehän on vain hyvä juttu.

Kotitalousvähennys on 60% summasta, jos palkatulla on y-tunnus. Jos työntekijä on palkattu työntekijä (verokortti) vähennys on 30%, joten kannattaa ehdottomasti palkata yrittäjä. Kaikkeista parasta on, että vähennyksen saa tehdä suoraan veroista, joten se todella on parhaita olemassa olevia verovähennyksiä.

Mielestäni se on oiva panostus yhteiseen vapaa-aikaan:) Järkevimpiä mitä voi tehdä!

20. tammikuuta 2010 klo 15.56  
Blogger Nanna kirjoitti...

Ollaan mietitty tätä samaa hieman avokin kanssa kun meillä on kaksi eläintä. Ja sitten avokki painaa töitä aikas hyvin ja minä opiskelen ja teen töitä enemmän kuin täysipäiväisesti...Ja kuten KKK ylempänä totesi, niin ei ole kivaa kaikkea vapaa-aikaa kuluttaa siivoukseen. Vaikka se olisi kuinka terapeuttista.. :)

20. tammikuuta 2010 klo 16.36  
Blogger Anttis kirjoitti...

Meillä ei toistaiseksi käy mutta tilanne varmasti muuttuu heti kun talous kestää siivoojalaskun :) En tiedä miksi naiset usein syyllistävät itseään siitä, että kotona käy siivooja? Tai jos ei itse tee sitä, niin sitten muilta saa kuulla. Työ vie kuitenkin niin suuren osan ajasta, että varmasti jokainen keksisi parempaakin käyttöä ajalleen kuin siivoaminen.

20. tammikuuta 2010 klo 17.09  
Anonymous Elisa kirjoitti...

ei se osoita laiskuutta jos haluaa hommata siivojan kotiinsa, sitä paitsi se on siivojille vain työtä mitä he tälläisenä aikana tarvitsevatkin.

mutta siis kokemuksia kotisiivoojista on nuoruudestani 90-luvun puolelta kun äitini ja isäni molemmat kävivät töissä ja meitä oli kolme lasta perheessä ja heidän piti yleensä valita käydäänkö ensin kaupassa ostamassa viidelle hengelle ruoat(johon meni yleensa joku 2h??) ja sen jälkeen siivotaan. Siivoamista ei äitini tarkkuuden takia kylläkään ikinä jäänyt siihen pelkkään siivojan käyntiin, mutta sen jälkeen sai viikolla tehtyä sellaista pientä siivousta, eikä aina tarvinnut ottaa niin laajasti. ja ainakun sotkee etc siivoaa sen heti eikä jätä pinttyyntymään.

mutta jos tuntuu että haluat sitä omaa aikaa töiden sivussa etkä haluaisi silloin kulkea moppi ja imuri kädessä nii palkkaa ihmeessä siivoja, auttaa aika paljon kodinhoidossa :)

20. tammikuuta 2010 klo 18.06  
Blogger COCO kirjoitti...

Tuatara, mullekkin saa vinkata automaattimopeista! :)

Merycole, juuri pitkien työpäivien takia haluisin myös siivoojan. Mies tekee vielä ympäripyöreitä päiviä arkena, niin yleensä kotihommat jää mulle, kunhan mä olen päässyt töistä. Päivä ei vain riitä...! Juuri sitä perussiisteyttä haenkin!

KKK, meil on oikeestaan ihan sama juttu. Mies tekee sika paljon töitä ja mullakin on kaikenlaisii projekteja + päiväduuni, niin niin.. Ja se yks lapsukainen vielä.

Kaitaliina, mä oon niin myyty. Kiitos infosta! Ja samaa mieltä! :)

Nanna, nimenomaan! Sen ajan voisi käyttää niin moneen jutskaan. :)

Anttis, totta! Mä ajattelin et tänne tulis sellasia vähän neg. kommentteja, et se on turhaa jne. Mut monella näköjään siivooja käykin jo! Nykyään liian monella (lapsi)perheellä on kauhee kiire ja hoppu ettei ehditä viettää tarpeeksi laatuaikaa.

Elisa, totta! Kaikkeen menee ihan älyttömästi aikaa kun on lapsia. Perus rutiinit ja kotona ollaan kauppareissun jälkeen ehkä kasilta. Puhumattakaan pitkistä työpäivistä joita mun mies tekee. Siivooja vois tuoda sitä lisäaikaa ja stressittömyyttä koko perheelle.

20. tammikuuta 2010 klo 18.33  
Blogger Stellar kirjoitti...

Minä komppaan aiempia! Jos on rahaa ostaa palveluja, niin miksei? Sehän on sitä ekologista kulutusta, ja jos voi lisätä sillä tavoin omaa hyvinvointiaan, niin go for it!

20. tammikuuta 2010 klo 19.00  
Blogger Jen kirjoitti...

No täälläkin ilmoittautuu yksi joka on kovasti suunnitellut siivoajan hankkimista!
Mekin tehdään mieheni kanssa todella pitkiä päiviä (itsekkin kun ollaan yrittäjiä), omistetaan yksi maailman kaikkeuden karvaisimmista olennoista- novascotiannoutaja ;) eikä meilläkään nautita harvojen vapaapäivien moppaus-vuoroista.. Kaiken lisäksi taloyhtiömme kellarikerroksessa sijaitsee siivousfirma kotitalouksille, joten eikö se melkein olisi pienimuotoinen velvollisuus tukea "oman talon yrittäjää" ? ;)

20. tammikuuta 2010 klo 19.05  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Meillä käy. Ihan sama, mitä joku kenties asiasta ajattelee. Niin ihanaa tulla perjantaina siivottuun kotiin.

20. tammikuuta 2010 klo 19.20  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Me ei tehdä paljon duunia, ihan vain kahdeksasta neljään, mutta silti illat on lyhyitä ja halutaan tehdä yhdessä kotona muutakin kuin kodinhoitoa. Joka toinen viikko siis siivooja siivoaa 5 tuntia ja talo pysyy perussiistinä, kun itse vain keräilee tavarat paikoilleen ja imuroi.

Mulla ei ole tapana siivoilla yhtään ennen siivoojan tuloa, eihän siinä olisi mitään järkeä. Kaikki tavarat tietysti kerätään paikoilleen, mutta lika ja sotku saa olla. Ja sitä kun ehtii lapsiperheessä tulla, vaikka kulkisikin luutu kädessä koko tuon kaksi viikkoa :D

nenna

20. tammikuuta 2010 klo 19.46  
Blogger Anna-Katri / Adalmina's Adventures kirjoitti...

Meillä käy siivoaja, enkä kyllä voisi kuvitellakaan enää elämää ilman sitä!

Tottakai joutuu itse siitä huolimatta tekemään pientä järjestelyä ym, mutta imurin varteen tai moppiin en ole koskenutkaan kahteen vuoteen. Meillä siivoaja myös pesee pyykit ja silittää vaatteet...

Suosittelen todellakin hyödyntämään siivouspalveluja, hintakaan ei päätä huimaa kotitalousvähennyksen jälkeen. Arjen luksusta!!! ;)

20. tammikuuta 2010 klo 21.21  
Blogger COCO kirjoitti...

SaraStellar, juuri näin!

Jen, voin kuvitella, kun on vielä koira niin karvoja ja pölyä tulee. Kuulostaa täydelliseltä diililtä jos siivoufirmakin on lähellä!:)

Anonyymi, aivat, ihan sama mitä muut ajattelee, mä veikkaan et kaikki ainakin salaa haaveilee siivoojasta! Ja juuri se että pitkän työviikon jälkeen pääsee puhtaaseen kotiin!

nenna, noinhan sen juuri pitääkin mennä! Ja niin tuttua tuo, että lapsiperheessä sotkua tulee joka päivä. Pieniä sormenjälkiä, kuolaa, ruokaa, hiekkaa... :)

Adalmina, kuulostaa ihanalta! Itse nautin ainakin vielä silittämisestä ja pyykin pesusta. Vaikka siihenkin saa aikaa kulumaan, eikä aina ehdi.

21. tammikuuta 2010 klo 10.34  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Meillä kay myöskin siivoojat kerran viikossa. Aivan mahtavaa, itse saa keskittyä kaikkeen muuhun kuin siihen siivoamiseen, elikkäs sisustamiseen :D

21. tammikuuta 2010 klo 18.36  
Blogger COCO kirjoitti...

Oscar G, vähän siistii! :) Tylsää kun on kovat sisustusinspikset päällänsä ja aina pitää aloittaa siivouksella...

Vaikka on siivouskin ja tavaroiden järkkääminen periaatteessa sisustamista... :)

21. tammikuuta 2010 klo 20.24  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Meilla kay siivoja kaksi kertaa vkossa eli maanantaisin(siivoaa vkonlopun sotkut pois, 2 tuntia) ja sitten perjantaisin(4 tuntia kunnon vkosiivousta). Meilla on 3 lasta 11v., 8v. ja 3v.. Joten sotkua ja harrastuksia riittaa. Olemme myos palkanneet lastenhoitajan helpottamaan arki-iltojamme kahdesti viikossa. Han kuljettaa lapsia harrastuksiin ma ja to. Lisaksi han kay meilla noin joka toinen launtai klo 16-???. Silloin menemme mieheni kanssa syomaan, tapaamaan ystaviamme jne.
Kayttakaa ihmiset ihmeessa ulkopuolista apua, jos se vain taloudellisesti on mahdollista...
Anette

22. tammikuuta 2010 klo 9.47  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu