Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kun valot sammuvat

7.4.2010

Kun valot sammuvat


Kuka tietää mitä tapahtuu kun valot näistä sammuvat lopullisesti? Eli kun hehkulamppuja ei enää saa,
niin mistä sitten kauniisiin Design valaisimiin lamppuja saa? Valmistetaanko niitä kuitenkin, tuleeko
joitain erikoismalleja? Miten himmennin toimii? Halogeenilampuilla?

V.P. Coco

10 kommenttia:

Blogger Kaitaliina kirjoitti...

Siis ei voi olla! Meillä on eteisen toinen lamppu ollut hajonneena jo jonkin aikaa ja eilen eksyin Finnish design shopin nettisivuille tutkimaan uutta tilalle. Ihustuin juuri näihin kahteen valaisimeen!:) Tosin E27:sta en tiedä ottaisinko kannan valkoisena vai harmaana.. Ja tämän lisäksi aloin pohtia juuri samoja juttuja, eksyin jollekin keskustelupalstalekin, mutten saanut vastausta.. Joskos tänne tulisi joku asintunteva kommentti!:)

7. huhtikuuta 2010 klo 10.20  
Blogger Tiina kirjoitti...

Me ostimme jokunen aika sitten Kartellin fly-valaisimen, jota sitäkin nykyään myydään energiansäästölampulla. Siis tuollaisella isommalla. Meillä on himmennin olkkarissa, ja sen oli oltava joko pois päältä tai täysillä, välimuoto jäi värisemään. Pari viikkoa meni, mutta yksi kerta sitten väänsin himmentimen täpölle, asetuin istumaan ja jäin odottamaan valon lämpenemistä, mutta sitten yhtäkkiä kuuluikin naks ja lamppu sammui. En tiedä, mitä tapahtui, en nimittäin tajua sähköasioista mitään. Rikki se kuitenkin meni. Liikkeestä (mistä ostimme valaisimen ja lampun) sitten saimme energiansäästölampun tilalle kaksi vanhan mallin hehkulamppua.

7. huhtikuuta 2010 klo 10.35  
Blogger Anne kirjoitti...

Voihan ryötti, kirjoitin pitkät sepustukset ja kaikki hävisi.

Vasemmanpuoleiseen Muuton valaisimeen tulee 40 W poltin. Periaatteessahan kiellettyjä ovat 80 W tai siitä tehokkaammat hehkulamput. Toki niitäkin saa myydä niin kauan kuin varastoa riittää. Muutolla on erikseen myytävissä sopivia polttimoita, hinta 19,50 euroa/kpl. Niitä voi siis ostaa valaisimia myyvistä liikkeistä.

Design Housen valaisimeen taas voi laittaa mattavalkoisen energiasäästölampun, toki vaan pitää katsoa sellainen himmentimellä toimiva versio. Ne ovat vähän hinnakkaampia kuin normaalit, mutta palavat kyllä pitkään. DH:ltakin saa kyllä heidän kaikkiin valaisimiin sopivia polttimoita.

Molemmissa näissä on E27 kanta, johon käy monenlaiset polttimot.

Periaatteessa mikään valaisin ei tule uusien säännösten mukaan toimimattomaksi. Energiasäästölamppuja on kehitetty valtavat määrät. Niissäkin alkaa olla valinnanvaraa ulkoisesti ja sävyasteissa. Jatkuvasti niitä myös kehitellään lisää. Eli mitään valaisinta ei polttimon takia tarvitse jättää hankkimatta. :)

7. huhtikuuta 2010 klo 10.37  
Blogger COCO kirjoitti...

Malia, kiitos! Mä vähän veikkaisinkin että sä varmaan tiedät! Kiittikiitti! :) Toivonmukaan mun Bourgie toimii tulevaisuudessakin. :)

7. huhtikuuta 2010 klo 11.31  
Blogger Saara kirjoitti...

Mikä tahansa lamppu samalla kannalla käy (esim loistelamppu tai led-lamppu). Kaunishan sen haluaisi olla ja tavallisista supermarketeista joista yleensä lamppuja ostaa ei oikein niitä kauniita löydy, enemmänkin niitä massatuotettuja peruslamppuja. Kannattaa etsiä liike, jossa myydään kaikenmaailman lamppuja, niistä voi löytää vaikka mitä kivaa muotoa ja valon sävyä :)

7. huhtikuuta 2010 klo 20.41  
Blogger Alma kirjoitti...

Kiva tuo Malian kommentti, sillä itsekin olen tätä asiaa miettinyt. Lamppukaupoilla pitää nyt vaan olla vähän skarpimpana, kun valinnan varaa on niin sikana!

7. huhtikuuta 2010 klo 21.08  
Blogger COCO kirjoitti...

Saara, totta! Tuo himmennin ehkä eniten mietitytti.

Alma, niin just. Mä olen yrittäny googlettaakki tietoa, mut sainpa nyt tätä kautta vastauksen. :)

7. huhtikuuta 2010 klo 23.18  
Blogger COCO kirjoitti...

Oho, nyt menee ihan hassussa järjestyksessä vastaukset... mutmut

Kaitaliina, mä tykkäisin oikeastaan mistä vain väristä. Valkoinen tai harmaa ois kaikkista kivoimpia.

Tiina, minä en myöskään tajuu sähköasioista paljookaan. Luin jostain että halogeenilamppuihin ois mahdollista saada himmennin?

7. huhtikuuta 2010 klo 23.22  
Blogger Anne kirjoitti...

Taas mä häiriköin täällä..

Halogeeneihin toki saa himmentimen. Mut sen pitää olla halogeeneille tarkoitettu versio :)

7. huhtikuuta 2010 klo 23.54  
Blogger COCO kirjoitti...

Malia, saa häiriköidä! :) Kiitti!

8. huhtikuuta 2010 klo 8.51  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu